...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Hooikammer Groep is uw partner voor de remarketing van leasevoertuigen.

Er zijn in de eerste helft van dit jaar iets minder nieuwe leaseauto’s geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om een kleine daling van 3,2 procent van de totale leasemarkt. Tegelijkertijd vertoont de markt voor private lease juist een kleine groei. Ook de vraag naar bestelauto’s zat afgelopen half jaar flink in de lift (+21,2%). Dit blijkt uit een analyse van de Vereniging van Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA) op basis van RDC-data.

Wij helpen leasemaatschappijen bij de remarketing van ex-leaseauto’s. Lees hieronder meer over onze diensten!


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Veel vraag naar dieselbussen

De opvallende groei van het aantal nieuwe (diesel) bestelauto’s waarvoor afgelopen half jaar een leasecontract werd afgesloten, komt vooral door het einde van de bpm-vrijstelling per 1 januari 2025. Vanaf die datum gaan ondernemers die een nieuwe bestelauto kopen met een dieselmotor bpm betalen. De verwachting is dat nieuwe dieselbussen hierdoor gemiddeld zo’n 12.000 euro duurder worden, wat ook in de leasetarieven zal doorwerken. Dit jaar is er dan ook een run op dieselbussen en dat zien we terug in het groeicijfer van 21,2 procent.

Vraag naar elektrische bestelauto’s daalt

De extra vraag daar dieselbussen heeft tot gevolg dat de vraag bij leasemaatschappijen naar elektrische bestellers juist terugvalt, terwijl de trend eerder omhoog was. Zo was het aandeel van elektrische bestelauto’s in de tweede helft van 2023 nog 20 procent, van juli 2023 tot en met maart 2024 daalde dit aandeel naar 13,5 procent.

Bijna de helft van de nieuwe leaseauto’s is elektrisch

Wat verder opvalt in de analyse van VNA is de groei van het aantal nieuwe elektrische personenauto’s in de lease. In het tweede kwartaal van 2024 was namelijk bijna de helft (45,1%) van alle nieuwe zakelijke personenauto’s volledig elektrisch. Dat is een verdubbeling van het aandeel ten opzichte van het tweede kwartaal 2022 (22,6%). Ook private lease draagt sterk bij aan elektrificatie, schrijft de vereniging. Het aandeel volledig elektrische leaseauto’s groeide namelijk van 26,2 procent in het eerste kwartaal van 2024 naar 36 procent in het tweede kwartaal. Volgens de VNA komt dit vooral doordat het nieuwe kabinet heeft besloten de korting op de mrb voor elektrische auto’s te handhaven.

De SUV is het populairste automodel

Als we inzoomen op de populairste automerken en modellen in de lease dan zien we dat leaserijders nog steeds graag kiezen voor een SUV. In de eerste helft van 2024 was namelijk 51,4 procent van de nieuw geregistreerde lease personenauto’s een SUV, zo schrijft de VNA. Het gaat daarbij veelal om kleine en compacte SUV’s (segmenten B en C). Auto’s met een hogere instap en voldoende ruimte voor het gezin. Vaak zijn deze auto’s volledig elektrisch. Populair zijn onder meer de Kia Niro, Volvo EX30 en Tesla Model Y.

Hooikammer Groep biedt ondersteuning in de verkoop van ex-leasevoertuigen

Uit het onderzoek van VNA blijkt dat personenauto’s en bestelauto’s nog altijd populair zijn in de lease. Vooral private lease blijft een groeimarkt omdat steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van een leaseauto. Inmiddels telt het autoleasepark in Nederland in totaal ruim 1,3 miljoen personenauto’s en bestelwagens. Al deze voertuigen voertuigen bereiken op enig moment het einde van hun leasetermijn en zullen dan door de leasemaatschappijen als occasion worden verkocht. Het is een enorme logistieke operatie die veel vergt van de kennis en kunde van leasemaatschappijen.

Sterk in de afhandeling van voertuigen waar ‘iets’ mee is

Hooikammer Groep biedt als remarketingexpert hulp en ondersteuning in de verkoop van ex-leasevoertuigen. We kunnen u daarbij volledig ontzorgen met een volledig pakket aan fleetservices. Denk hierbij aan het ophalen van leaseauto’s, stalling, reiniging en het te koop aanbieden op een online veilingplatform naar keuze. Hooikammer Groep is bovendien bijzonder sterk in het vinden van creatieve oplossingen bij de afhandeling van voertuigen waar ‘iets’ mee is, en die niet zomaar het verkoopproces in kunnen. Dit zijn bijvoorbeeld schadeauto’s of auto’s waar sleutels ontbreken. Voor elk scenario bieden wij de juiste oplossing.

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer

    Korte toelichting*

    Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

      Naam*

      Telefoonnummer*