...een moment geduld...
Hooikammer Groep Fleetservices
Hooikammer Groep Samen doelgericht op weg naar morgen

Na een carrière van ruim 35 jaar in de leasebranche kiest Ed Salomons nu voor een loopbaan als berger bij ABC.

“Werken als berger is een jongensdroom die uitkomt”

Met ingang van 2 september stapt Ed Salomons (59) in bij het groeiende team van Hooikammer Groep. In dit geval zelfs letterlijk, want Ed neemt dan plaats achter het stuur van een van de bergingsvoertuigen van de Amsterdamse Bergings Combinatie (ABC), dat sinds 1 mei deel uitmaakt van Hooikammer Groep. Na een carrière van ruim 35 jaar op kantoor in de leasebranche, maakt Ed daarmee de overstap naar een bestaan op de weg als professionele berger. Hij kijkt vooral uit naar het helpen van mensen in nood en de fijne reacties die dit oplevert, zo vertelt hij ons.


Naar overzicht

Vragen, of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem direct contact met ons op, wij helpen u graag!

Ed, kan je eerst iets vertellen over jezelf?

“Ik kom uit de leasebranche waar ik onder andere voor Leaseplan en ALD Automotive heb gewerkt in verschillende posities. In mijn laatste functie bij ALD was ik onder meer verantwoordelijk voor alle zaken die spelen rondom een leasecontract. Denk hierbij aan onderhoud, schadeafhandeling, vervangend vervoer en verzekeringsvraagstukken. Die kennis neem ik nu mee naar mijn nieuwe baan.”

Je maakt nu een opmerkelijke switch van kantoormedewerker naar het vak van berger. Hoe is dat zo gekomen?

“Ik droomde er al langer van om ooit eens het bergingsvak in te gaan. Na de overname van Leaseplan door ALD voelde ik dat het nieuwe bedrijf mij minder goed past en besloot ik om de sprong te wagen. Via mijn netwerk kwam ik in contact met Hooikammer Groep en toen is de bal gaan rollen.”

Wat vind je zo leuk aan het bergingsvak?

“Je helpt mensen in nood en ze zijn vaak blij om je te zien. Wat mij ook aanspreekt is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast speelt de vrijheid voor mij een grote rol. Je bent op jezelf aangewezen. Tot slot zit ik nu niet meer de hele dag achter een bureau maar ben ik veel buiten of zit ik achter het stuur van een mooie truck.”

Wat was er nodig om als berger aan de slag te kunnen?

“Ik heb in coronatijd mijn rijbewijs C met code 95 gehaald. Die periode was wel echt een tijd van reflectie. Ik dacht eraan om misschien nog eens een reis te maken maar besloot in mezelf te investeren en een nieuw vak te leren. Na het halen van het groot rijbewijs en andere rijbewijzen die nodig zijn voor het besturen van zware voertuigen rij ik nu op zaterdag als vrijwilliger op de vuilniswagen in Amsterdam en ben ik touringcarchauffeur op oproepbasis.”

Kijk je uit naar werken bij ABC?

“Zeker! Ik heb een aantal dagen meegedraaid met de nieuwe collega’s van ABC en dat heeft mij ervan overtuigd dat ik de juiste beslissing heb genomen. Inmiddels heb ik het bekende oranje veiligheidspak ontvangen en de REVI-training, waar je alles leert over het veilig werken langs de weg, met succes afgerond. In dit werk draait het erom om mensen en materiaal zo snel mogelijk in veiligheid te brengen, daar kijk ik enorm naar uit!”

Ed Salomons

“Je helpt mensen in nood en ze zijn vaak blij om je te zien.”

Copyright 2024 Hooikammer Groep | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Realisatie: [b]reik.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer

    Korte toelichting*

    Laat in het onderstaande formulier je naam en telefoonnummer achter en wij nemen telefonisch contact met je op.

      Naam*

      Telefoonnummer*